Copyright  2019

Achitecten- en Ingenieursbureau idEA

Volg ons op

1/6

NIJVERHEIDSKAAI

Het project Nijverheidskaai omvat de verbouwing van een gedeelte van de bestaande Erasmushogeschool te Anderlecht tot een nieuw studentenrestaurant voor de school, genaamd 'Campus Kaai'.

‚Äč

Vroegere ateliers, klasruimtes en sanitaire cellen werden ontmanteld tot op hun ruwbouw structuren. Binnen dit betonnen skelet werd een nieuw studentenrestaurant ingericht, met publieke delen in verschillende sferen, en afgeslotenere technische ruimten. Het restaurant heeft een grote open eetzaal, enkele knussere zithoeken, een wintertuin, een grote gastentafel, een afsluitbare vergaderzaal e.d. Het geheel wordt omhuld door nieuwe beglaasde vliesgevels die zo veel mogelijk daglicht toelaten in de grote restaurantzone en wintertuin. Deze laatste geniet ook via het dak van natuurlijk zonlicht d.m.v. grote lichtstraten.


Onze opdracht voor dit dossier: architect uitvoering.

WAT

Studenten-

restaurant hogeschool

WAAR

Anderlecht

WANNEER

2017