top of page

RENIERS

STRAAT

Met de komst van een derde kind was de wens van de bouwheren om hun bestaande woning uit te breiden door er een bijkomend volume bovenop te bouwen.

In plaats van de traditionele oplossing waarbij de bestaande trappenhal zou worden doorgetrokken, werd de bestaande kinderslaapkamer open getrokken naar de uitbreiding erboven. In de zo ontstane ruimte over 2 niveau’s is een zwevende hoogslaper opgehangen, waar de kinderen elk hun eigen platform hebben. De bedoeling is dat deze platformen in eerste instantie dienen als slaapplatformen, onderling verbonden door de nieuwe spiltrap centraal in de ruimte, en dat deze platformen later een andere bestemming kunnen krijgen. Het overige deel van het volume van de uitbreiding omvat immers een ruimte die nu als gezamelijke speel-/studeerruimte wordt gebruikt, maar die later kan worden heringedeeld in kamers. Daarnaast omvat de uitbreiding ook een badkamer voor de kinderen.

Onze opdracht voor dit dossier omvatte de volledige architectuuropdracht inclusief stabiliteitsstudie, EPB-advisering en veiligheidscoördinatie. 

Bekijk zeker ook onderstaande video over dit project, gemaakt in samenwerking met Steven van Bloemkoolproductions (http://www.bloemkoolproductions.be/)

WAT

Uitbreiding

eengezinswoning

WAAR

Jette

WANNEER

2017

bottom of page